Koel- en vriesvervoerder Nordfrost begint een eigen truckdienst voor koelcontainers van en naar de Noord-Duitse haven JadeWeserPort.


Nordfrost zet daarvoor met ingang van juli twintig trekkers en veertig containerchassis in. De dienst richt zich op zeecontainers met gekoelde lading, die doorgaans op beperkte afstand van de haven worden beladen en gelost.

De Duitse koelvervoerder stelt de dienst ook open voor derden, die behalve reefercontainers ook containers met droge lading van en naar JadeWeserPort te vervoeren hebben.

Soortgelijke diensten wil Nordfrost ook ontwikkelen van en naar de havens van Hamburg en Bremerhaven. De truckdiensten staan los van de fijndistributie door Nordfrost van gekoelde lading in verder gelegen delen van Europa, één van de kernactiviteiten van het bedrijf.

In de nabijheid van JadeWeserPort, de enige Duitse haven die de grootste containerschepen ongeacht het getijde kan ontvangen, bouwt Nordfrost een nieuw koel- en vrieshuis. Dat wordt naar verwachting begin volgend jaar in gebruik genomen.

Verder komt er in Wilhelmshaven een loods voor algemene lading met een oppervlakte van twaalfduizend vierkante meter. In totaal schept Nordfrost met deze projecten werk voor ongeveer dertig mensen.