Het gaat volgens expediteurs nog steeds voor de wind met het Europese goederenvervoer over de weg, over zee en door de lucht.


De algemene index voor maart van de European Freight Forwarding Index van Danske Bank bereikte een stand van 59. Dat duidt op toenemende vrachtvolumes. De stand in februari bedroeg 54.

Expediteurs hebben ook goede verwachtingen voor de komende twee maanden. De verwachtingsindex voor de maand mei kwam uit op 64. Een jaar eerder was dat 61.

Voor het wegvervoer werd in maart een index van 61 bereikt: groeiende actuele volumes. De aan het onderzoek deelnemende expediteurs geven de verwachtingsindex voor de periode tot mei 68.

De zeevrachtindex kwam op 53 en de verwachtingsindex voor de zeevrachtexpeditie op 59. Beide indices wijzen op aantrekkende volumes.

In de luchtvracht werd in maart een hogere index voor actuele ladingvolumes van 56 opgetekend. De verwachtingsindex liep zelfs sterk op tot 75%. De luchtvracht krijgt het de komende maanden dus nog drukker..

In de Benelux vielen de zaken de expediteurs in maart tegen, met een index van 40. De verwachtingsindex ging naar 50, wat betekent dat de prognoses tot mei neutraal zijn.