Nordsee Nassbagger- und Tiefbau, een dochter van Deme, gaat de komende twee jaar samen met Van Oord de vaargeul van de Elbe onderhouden.


Het Elbe-contract tussen Hamburg en de zeemond betreft een traject van 116 kilometer en is toegewezen aan een joint venture van de twee partijen. Voor het werk wordt de sleephopperzuiger ‘Marieke’ ingezet. Dat schip begint zodra het de havenuitbreiding van het nabije Cuxhaven heeft voltooid.

Aangezien Nordsee Nassbagger- und Tiefbau ook instaat voor het tweejarige onderhoudsbaggercontract op de Weser, om de vaardiepte naar Bremerhaven te handhaven, onderhoudt Deme nu de vaargeulen naar de twee grootste containerhavens in Duitsland.

Ook in Frankrijk sleepte Deme verschillende nieuwe contracten in de wacht. In de havens van Calais en Boulogne-sur-Mer zal het Franse dochterbedrijf Société de Dragage International (SDI) onderhoudsbaggerwerken uitvoeren. In de haven van Brest zal SDI meebouwen aan een nieuwe, 400 meter lange kademuur en een 100 meter breed platform als onderdeel van de nieuwe haventerminal voor zware ladingen. In Bordeaux zal Deme instaan voor een baggercampagne met waterinjectie op de Gironde, nodig om de toegang tot de haven te handhaven.

In Spanje ondertekende Deme een contract voor baggerwerken in de haven van Barcelona voor de bouw van een nieuwe kaaimuur. Deze werken gaan in mei 2017 van start. De gezamenlijke waarde van de recente contracten bedraagt circa 115 miljoen euro.