Samskip Logistics heeft de Amerikaanse reeferexpediteur Rimar Consultants gekocht, die goed is voor tien tot twaalfduizend teu op jaarbasis.


De in New Jersey gevestigde expediteur is sterk gericht op de export van Amerikaanse zeevruchten en vlees, een markt waarin het bedrijf al 35 jaar actief is. Samskip koopt het bedrijf van de huidige eigenaar, Richie Maddalena.

De overname zal volgens Samskip Logistics CEO Ásbjörn Gíslason indirecte kostenbesparing opleveren, de inkoop verbeteren en schaalvergroting opleveren. ‘Rimar heeft goede relaties met belangrijke carriers en wegtransporteurs wat de inkoop en netwerkvolumes van Samskip versterkt’, zegt hij.

Rimar heeft zich de laatste jaren toegespitst op het groeien van FCL-transport over zee, maar volgens Gíslason zijn dezelfde klanten ook actief in import, opslag en luchttransport. ‘Hun goede relaties in Azië, Zuid-Amerika en Europa in combinatie met Samskips netwerk en expertise zorgen voor nieuwe kansen op een aantal belangrijke handelsroutes’, zegt hij.

De werknemers van Rimar worden overgebracht naar het kantoor van Samskip Logistics USA dat eveneens in New Jersey is gevestigd.