Kuehne + Nagel verhoogde de netto-omzet in de eerste drie maanden van dit jaar met 7,2% tot 4,3 miljard Zwitserse frank, bijna 4,2 miljard euro. Het brutoresultaat steeg 3,5% tot 1,54 miljard euro.


Alle divisies deden het goed. In de zee- en luchtvrachtexpeditie zegt het Zwitserse concern sneller te zijn gegroeid dan de gehele markt. Er werd hier een volumegroei bereikt, terwijl de productiviteit steeg en op kosten werd bespaard.

In de zeevrachtexpeditie bedroeg de volumegroei 9%, op een totaal van ruim één miljoen teu aan geëxpedieerde containers. Vooral de Transatlantische en Transpacifische vaargebieden deden het goed. Wel was er een aanhoudende druk op de marges. Het resultaat voor rente en belastingen bedroeg omgerekend 87 miljoen euro.

In de luchtvrachtexpeditie zorgde Kuehne + Nagel voor het transport van 350.000 ton, 15,5% meer dan in de overeenkomstige periode vorig jaar. Het resultaat voor rente en belastingen kwam hier op 67,3 miljoen euro uit.

In het landvervoer steeg de omzet netto 5% en het bruto-resultaat 75%. Sterke groeiers waren onder meer het transport van farmaceutica, goederen voor exposities en dergelijke, groupage- en intermodaal vervoer.

De contractlogistiek voerde de omzet bruto met 6,8% op; het bruto-resultaat viel 12,1% hoger uit en de marge werd verbeterd van 3,1 naar 3,3% van de omzet.