Het is de eerste keer dat de twee havens direct met elkaar verbonden zijn. Klanten in Ierland kunnen met name genieten van betere aansluitingen naar Canada, de Verenigde Staten en het Middellands Zeegebied.

Volgens Koert Luitwieler, directeur van BG Freight Line, zal de nieuwe dienst ‘nog meer momentum creëren in Liverpool’ en was dit ‘de laatste missende link in de connectiviteit tussen Liverpool en Ierland.’ Die connectie is niet allen gunstig voor ladingeigenaren, maar ook voor de rederijen die in Cork goede mogelijkheden zien om hun lege containers te herpositioneren, aldus de directeur.

Andrew Allen, UK operations director van Hapag-Lloyd beaamt dat. ‘Deze nieuwe dienst biedt onze in Cork gevestigde klanten een goede aansluiting op twee van onze Atlantische diensten en creëert een aantrekkelijk optie voor het positioneren en evacueren van materieel van en naar Cork en de omliggende gebieden’, zegt hij.

BG Freight Line is een dochteronderneming van Peel Ports, de organisatie die de afgelopen jaren flink heeft geïnvesteerd in de realisatie van Liverpool2. Door die havenuitbreiding kunnen ook containerschepen van 13.000 teu de haven aanlopen.