Een teruggang van 2,9% was er in de zee- en luchtvrachtexpeditie, op een totaal van 286 miljoen euro. Daar stond een groei van 4% tegenover in het pakketvervoer en zelfs een groei van 31,8% in de divisie ‘New Business’.

Het afgelopen jaar maakte Gebrüder Weiss werk van ‘Zwei-Mann-Handling’. Artikelen als witgoed (ijskasten, wasmachines, afwasapparaten) worden bij de consument thuis afgeleverd door twee chauffeurs, die samen het toestel op zijn plaats zetten en installeren.

Deze activiteit, waarmee in het ‘eigen’ Oostenrijk werd begonnen, wordt momenteel ook uitgebreid in het buitenland. Gebrüder Weiss breidde ook uit in het intermodaal vervoer over de Zijderoute, met groupagediensten op Iran en bestemmingen in de Kaukasus-regio.

Bij Gebrüder Weiss werken 6.500 mensen. Het bedrijf voerde het eigen vermogen als percentage van het balanstotaal vorig jaar een punt op naar 57,5%.