Cosco Shipping heeft kort voor de jaarwisseling acht van zijn oudste containerschepen voor de sloop verkocht.


Het octet heeft een gezamenlijk draagvermogen van 410.000 teu en leverde nog 31 miljoen dollar aan schrootwaarde op. Dat was echter bij lange na niet genoeg om de boekwaarde te dekken, want per saldo kost de operatie de Chinese staatsrederij ruim 93 miljoen dollar. De schepen zijn gebouwd in de periode 1997-2001.

Het gaat om de ‘Luo Ba He’, ‘Jun He’, ‘Yue He’, ‘Cosco Qingdao’, ‘Wan He’, ‘Lu He’, ‘Cosco Ran’ en ‘Cosco Sakur’. Cosco ziet ook positieve kanten aan de transactie. ‘Dankzij de sloop van deze schepen is de gemiddelde leeftijd van de vloot gedaald en zijn het gemiddelde brandstofverbruik en de milieuprestaties verbeterd’, aldus de rederij in een melding aan de Hong Kong Stock Exchange.