De Zuid-Koreaanse scheepvaartgroep Hyundai Merchant Marine (HMM) wil op overnamepad in havens in Aziatische groeilanden.


HMM heeft zijn oog laten vallen op terminals in Indonesië, Vietnam en andere Aziatische groeilanden. Daarnaast overweegt HMM de terminals van de bijna failliete rederij Hanjin in Tokyo en de Zuid-Koreaanse havenstad Busan over te nemen.

Ondertussen heeft de containerrederij een intra-Aziatische alliantie gevormd met de twee Koreaanse carriers Heung-A Shipping en Sinokor om twee om terminals te bouwen op locaties waar de meeste vracht van de drie rederijen is geconcentreerd, laat Yoo Chang-keun in een interview met het Koreaanse Maeil Business Newspaper weten.

HMM heeft eerder overleg gevoerd met Maersk Line en MSC om deel te nemen aan de 2M-alliantie. Die onderhandelingen mislukten in december, waarna de partijen besloten dat de samenwerking tussen 2M en de Zuid-Koreaanse rederij niet verder gaat dan een strategisch partnerschap. De focus van Hyundai zal daarom blijven liggen op de intra-Aziatische routes in combinatie met zijn aandeel in de wereldwijde containervaart.