Cosco Container Lines heeft zijn naam verandert in Cosco Shipping Lines. Dat heeft de Chinese rederij bekendgemaakt.


Het is niet de enige naamsverandering die de rederij doorvoert. Eerder maakte Cosco Shipping Lines ook al een nieuwe naam voor de scheepvaartactiviteiten in Zuidoost-Azië bekend. Het werk daar wordt niet meer onder de naam Cosco Container Lines South East Asia uitgevoerd, maar onder de nieuwe naam New Golden Sea Shipping.

Beide naamsveranderingen zijn per het nieuwe jaar ingegaan en vrachtbrieven zullen ook onder deze nieuwe namen worden verstrekt.

Cosco Shipping Lines is vorig jaar ontstaan uit de fusie van Cosco en China Shipping. De fusierederij heeft een containervloot van 290 schepen met een totale capaciteit van 1.618.442 teu. Daarmee is Cosco Shipping Lines de op drie na grootste containerrederij ter wereld met een marktaandeel van 7,8%.