Expediteur DHL, dochter van Deutsche Post, werkt de komende vijf jaar samen met Mubadala Development Company uit Abu Dhabi.


DHL moet voor deze investeringsmaatschappij de wereldwijde expansie in logistiek opzicht gestalte geven. Mubadala werd in 2002 door de regering van Abu Dhabi opgericht om de economie van deze lidstaat van de Verenigde Arabische Emiraten te diversifiëren.

Mubadala doet dit door te investeren in onder meer de luchtvaart, communicatie- en informatietechnologie. Abu Dhabi beschikt over een moderne luchtvaartindustrie in het Nibras Al Ain Aerospace Park, waar een cluster van bedrijven in deze sector is ontstaan.

Het bedrijf was op zoek naar een logistieke partner die deze opkomende economische bedrijvigheid wereldwijd kan helpen bij de inrichting van logistieke ketens. Het kwam uit bij DHL, dat vooral veel luchtvracht voor zijn rekening zal moeten nemen.