Hyundai Merchant Marine heeft volgens Business Korea een overeenkomst gesloten met de Korea Development Bank voor de overname van elf Hanjin schepen.


Die schepen moest Hanjin retourneren aan de bank omdat de rederij niet meer aan zijn betalingsverplichting kan voldoen. Hanjin had de schepen op bareboat charters van de bank.

Het gaat om twee containerschepen en elf bulkcarriers. De eerste vier schepen zouden inmiddels geleverd zijn aan Haeyoung Maritime Services, een dochteronderneming van HMM die scheepsmanagementdiensten verzorgd. De overige schepen zullen één voor één volgen.

Het bericht bevestigd eerdere vermoedens dat Hyundai Merchant Marine activa van Hanjin zal overnemen en zal uitgroeien tot Korea’s nieuwe grootste rederij.

HMM is ook in de race voor Hanjin’s activa langs diens Azië-Verenigde staten route. Daaronder vallen ook containerschepen die op deze route actief waren. Volgens persbureau Yonhap zijn dat er vijf stuks. Het persbureau meldt ook dat er in totaal vijf bieders zijn voor die activa. Naast Hyundai Merchant Marine hebben ook de Korea Shipping Association, Korea Line, investeringsfonds Hahn & Co. en een niet geïdentificeerde investeerder een bod gedaan.