Het gaat om partijen van respectievelijk 26, 34 en 200 kilo die tussen zendingen fruit werden gevonden, meldde het Openbaar Ministerie woensdag.

De eerste partij van 24 kilo werd dinsdag aangetroffen in een tussenwand van een koelcontainer met bananen. De container was afkomstig uit Ecuador. Later op de avond werd in een andere bananencontainer uit Ecuador op dezelfde plek 34 kilo cocaïne ontdekt. Woensdagmorgen werden bij een overslagbedrijf tussen de sinaasappels balen met in totaal 200 kilo cocaïne aangetroffen. Het bedrijf alarmeerde meteen de douane.

De vondsten van het HARC-team van douane, FIOD en de zeehavenpolitie passen in het beeld van de toenemende stroom cocaïne naar de Maasstad. Er is dit jaar al meer dan 12.000 kilo coke onderschept, een record. Het OM, de politie en burgemeester Ahmed Aboutaleb waarschuwden dinsdag tegen inkrimping van de opsporingscapaciteit bij de douane.