De Koreaanse rederij verkocht in 2013 al een belang van 46% in de terminal aan MSC. Volgens persbureau Reuters voeren de twee nu gesprekken over de verkoop van de overige 54%.

Hanjin heeft vorige week bedrijfsonderdelen (de activa) zoals de Azië – Verenigde Staten route inclusief mankracht, logistieke systemen, vijf schepen en tien overzeese bedrijven te koop gezet, omdat de rederij dringend geld nodig heeft om schuldeisers te betalen. Hyundai Merchant Marine heeft volgens Reuters aangegeven een bod op deze onderdelen voor te bereiden.

De terminal in Long Beach is volgens Hanjin de grootste terminal in de regio op basis van overslag, zo blijkt uit het jaarverslag 2015 van de rederij. De terminal behandelde vorig jaar 2 miljoen teu. Dat komt mede doordat de terminal in 2012 de klandizie van MSC wist aan te trekken.

Naast de terminal in Long Beach heeft Hanjin via Total Terminal International ook nog een terminal in Seattle. In totaal heeft Hanjin elf terminals wereldwijd. Naast de terminals in de Verenigde Staten heeft de rederij onder andere ook terminals in het Spaanse Algeciras, in Vietnam en in Zuid-Korea.