Een woordvoerder van de Hongkongse groep heeft dat tegenover persbureau Reuters gezegd. De terminal zou vijf jaar geleden al geopend worden, maar het project heeft zware vertraging opgelopen door bureaucratische obstakels. Daardoor hebben onder meer de bouw van toegangswegen en baggerwerkzaamheden jaren op zich laten wachten.

Met een waterdiepte van 16 meter wordt South Asia Pakistan Terminals (SAPT) de eerste Pakistaanse terminal die toegankelijk is voor de nieuwe generatie superschepen. De terminal heeft een oppervlakte van 85 hectare en beschikt langs een 1.500 meter lange kade over vier ligplaatsen. De capaciteit is rum drie miljoen teu per jaar.

Hutchison opende bijna twintig jaar geleden al zijn eerste terminal in Pakistan, de Karachi International Container Terminal. Die is met een oppervlakte van 26 hectare aanmerkelijk kleiner en slechts toegankelijk voor schepen met een diepgang tot 13,5 meter en verwerkt ongeveer een miljoen teu per jaar.