Oprichters Dan Veen en Michiel Katgert hebben een tool ontwikkelt die met behulp van de Voyage Data Recorder en sensoren aan boord de brandstofefficiëntie van een schip meet en mogelijke verbeterpunten ontdekt. Met relatief simpele aanpassingen wil We4Sea de brandstofefficiëntie vervolgens verbeteren. Bijvoorbeeld door een andere schroef op het schip te plaatsen of de vaarsnelheid aan te passen.

Doelstelling van het bedrijf is om over vier jaar 500 schepen te monitoren en 100 miljoen ton CO2 per jaar te besparen.

Veen en Katgert hebben vorig jaar deel genomen aan het LaunchLab van Port Innovation Lab, waarin YES!Delft (een joint venture van de TU Delft, TNO en de Gemeente Delft) en Havenbedrijf Rotterdam havengerelateerde start-ups helpen om hun ideeën van de grond te krijgen. We4Sea heeft inmiddels in Flinter een launching customer gevonden.