CSCL verandert zijn naam in Cosco Shipping Development als onderdeel van de fusie tussen de China Shipping Group en Cosco.


Door de fusie van de twee Chinese staatsrederijen tot China Cosco Shipping Corporation is CSCL veranderd van een containerrederij in een scheepseigenaar en financieel dienstverlener. Binnen de groep neemt het bedrijf het ‘financial industry cluster’ voor zijn rekening. Tot de activiteiten behoren het leasen van schepen, scheepsverzekeringen, supply chain financiering en het investeren in logistieke parken, bedrijven en activa, waarbij een speciale focus ligt op het ‘One Belt One Road’-project dat beter bekend is als de Nieuwe Zijderoute.

CSCL heeft in de fusie alle schepen van Cosco Container Lines overgenomen en chartert deze weer aan de rederij. In maart was er sprake dat de naam van deze containerrederij zou veranderen in China Lines, maar tot op heden is daar niets meer over vernomen en wordt de rederij onder Cosco Container Lines voortgezet.

CSCL benadrukt dat de naamsverandering geen gevolgen heeft voor de aandeelhouders of -structuur.