Jumbo heeft een vloot van twaalf kraanschepen waarmee het bedrijf actief is in het zware transport en de offshore. Beide segmenten kampen met zwakke marktomstandigheden.

In de transportmarkt voor kraanschepen is al langere tijd een overschot aan capaciteit. ‘Zeker aan de onderkant van de markt’, zegt woordvoerder Sander van de Vooren van Jumbo, waarmee hij doelt op de schepen met kleinere hijsvermogens. Nu ook het werk in de offshoremarkt stil is komen te liggen, door het gebrek aan investeringen als gevolg van de lage olieprijs, ziet het bedrijf zich genoodzaakt stappen te ondernemen.

Uitspraken over het aantal werknemers dat wordt ontslagen doet het bedrijf vooralsnog niet. Wel zegt Van de Vooren dat de reorganisatie ook ‘ondersteunende functies’ treft. In een eerdere reactie gaf het bedrijf al aan dat de medewerkers half januari op de hoogte zijn gebracht ‘over de moeilijke marktomstandigheden en over de maatregelen die Jumbo neemt om een sterk bedrijf te blijven.’

De verwachting is dat zowel de transport- als offshoremarkt weer zullen aantrekken, maar op welke termijn dit is blijft onduidelijk. Van de Vooren benadrukt dat Jumbo in beide segmenten actief blijft.