De Duitse PWL Group wordt middels een joint venture met IRISL Europe de agent voor de Iraanse rederij in Duitsland, België en Nederland.


De joint venture gaat werken onder de naam IRISL Agency North en zal volgens PWL-directeur Christian von Georg verantwoordelijk zijn voor de verkoop, marketing en operationele zaken in de drie landen.

Het eerste IRISL-schip, de ‘Azargoun’ met een laadvermogen van 2478 teu, zal volgens planning donderdag aankomen in Hamburg en vanaf daar doorvaren naar Antwerpen, waar het 22 maart vertrekt richting Istanbul, Port Said en uiteindelijk Bandar Abbas in Iran. Het tweede schip, de ‘Artenos’, komt op 8 april aan in Hamburg en loopt op 11 april Antwerpen binnen, om daarna koers terug naar het thuisland te zetten.

De ‘Azargoun’ ligt momenteel onder de zuidkust van Engeland en heeft als bestemming Portland in de AIS staan.