Hellmann en Gebrüder Weiss zijn een samenwerking aangegaan in de Kaukasus. De vestiging van Gebrüder Weiss in Tiflis (Georgië) wordt als uitvalsbasis voor de regio gebruikt.


De twee Duitse logistieke dienstverleners, ook actief in Nederland, werkten sinds medio 2014 al samen bij het vervoer naar Oostenrijk, Zwitserland, het zuiden van Duitsland en de Baltische landen. Die samenwerking is nu naar Georgië uitgebreid.

Hellmann East Europe groupeert lading met bestemming Georgië voor Gebrüder Weiss in de Benelux en het noorden, midden en oosten van Duitsland met eigen lading uit Duitsland en brengt die via de eigen vestiging in Hanau naar Tiflis. Het gaat om drie vrachtauto’s per week.

Gebrüder Weiss opende in 2013 een eigen vestiging in de Georgische hoofdstad. Het bedrijf heeft er een terminal met een op- en overslagruimte van 10.500 vierkante meter. Ruimte voor groei is er voldoende, want het bedrijf kan in Tiflis beschikken over 95.000 vierkante meter grond.

De vestiging van Gebrüder Weiss ligt nabij de luchthaven van Tiflis en belangrijke verkeerswegen naar andere delen van de Kaukasische regio en Centraal-Azië. In Tiflis verzorgt het bedrijf zee- en luchtvrachtexpeditie, alsmede landvervoer, warehousing en het transport van projectlading.

Bij Hellmann is de divisie East Europa, met hoofdvestiging in Hanau, verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de gewezen Sovjet-republieken, zoals de Baltische staten, Oekraïne, Wit-Rusland, Rusland, Azerbeidzjan en Kazackhstan.