De Duitse logistieke dienstverlener Hellmann is in Dubai een modewinkel begonnen.


Het lijkt een branchevreemde activiteit, maar Hellmann Fashion Logistics heeft hoge verwachtingen van de modeverkoop in de Arabische landen en denkt daaraan vooral als logistieke dienstverlener flink te kunnen verdienen.

De ‘outlet’ in Dubai, één van de Verenigde Arabische Emiraten, moet westerse modehuizen een etalage bieden om hun jongste aanbod aan de Arabische markt te tonen. Overigens is Dubai volgens Hellmann al een echte modestad, want 55% van de mondiale topmerken zouden in deze stadstaat van de partij zijn.

Hellmann mikt niet alleen op het topsegment, maar verwacht ook veel van de verkoop van lager geprijsde kleding in de emiraten. Voor de komende vijf jaar wordt hierin door het bedrijf een sterke groei voorzien.