Dat voorspellen consultant Prognos en het Duitse economische instituut ZEW in hun jongste Transportbarometer. Hun prognose is gebaseerd op de mening van een panel van 250 logistieke experts bij verladende en vervoerende ondernemingen.

Het panel ziet voor zowel het wegvervoer als het spoorvervoer en de binnenvaart ‘een duidelijke opwaartse trend’. Voor het vervoer in West-Europa verwacht een kleine 60% voor het laatste kwartaal van dit jaar een stijging. Voor Oost-Europa is dat ongeveer 55%. Een meerderheid van de experts houdt het voor de zee- en luchtvracht voorlopig op constante vrachtprijzen.

Voor het wegvervoer wordt voor de komende twee kwartalen nog een gematigde groei van het vrachtvolume verwacht. In het spoorvervoer en het intermodale vervoer gaat een duidelijke meerderheid van het panel uit van een stabiel ladingaanbod.