Dat heeft de haven van Gdansk laten weten. Met nog een maand te gaan heeft Gdansk al 32,5 miljoen ton vracht afgehandeld. Dat is al meer dan recordjaar 2014. Toen werd over de gehele twaalf maanden 32,3 miljoen ton afgehandeld. Gdansk verwacht over dit jaar op een vrachtvolume van 35 miljoen ton te komen.

In het volledige rapport schrijft het Poolse havenbedrijf dat over de eerste tien maanden van 2015 het vrachtvolume met 11% is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. ‘2015 is ongetwijfeld een bijzonder succesvol jaar voor de op- en overslag van vloeibare brandstof en stukgoederen, met inbegrip van containers.’

De overslag van vloeibare brandstoffen zal dit jaar waarschijnlijk met 20% groeien ten opzichte van 2014 en het volume aan stukgoed zal het vorige recordjaar met 4% overstijgen. Met de huidige volumeontwikkeling wordt 2015 het derde recordjaar op rij voor Gdansk.