Met de eerste lading kan de terminal op de vereiste temperatuur van minstens 162 graden onder nul gebracht worden. De faciliteit moet gedurende de hele levenstijd van het project op die temperatuur gehouden worden.

De terminal wordt geëxploiteerd door Energie de France (EDF), dat ook 65% van de aandelen in handen heeft. Met drie tanks van 190.000 kubieke meter en een doorzetcapaciteit van dertien miljard kubieke meter gas per jaar is de faciliteit vergelijkbaar met de Gate Terminal op de Maasvlakte.

Het Belgische Fluxys, dat in Zeebrugge een vergelijkbare terminal exploiteert, heeft een kwart van de aandelen in handen, het Franse olieconcern de resterende 10%. EDF staat garant voor acht miljard kuub, Total voor twee miljard. Volgens EDF komt de capaciteit overeen met 20% van het jaarlijkse gasverbruik in Frankrijk en België.