De overgenomen terminal heeft een capaciteit van 200.000 kubieke meter. Hij beschikt over een eigen aanlegplaats voor zeeschepen en een faciliteit voor de belading van tankauto’s die het gehele etmaal wordt bediend.

Koole Terminals, een bedrijf uit Zaandam dat over acht tankopslagterminals, een eigen vloot van twaalf binnenschepen en drie coasters beschikt, heeft BP al vele jaren als vaste klant. De nu van BP overgenomen terminal in het Rotterdamse havengebied ligt naast de terminal van Koole.

De terminal is met een pijpleiding verbonden met de raffinaderij van BP in Europoort. BP huurt de aan Koole verkochte opslagplaats gedeeltelijk terug, evenals het laadstation voor tankauto’s, op basis van een langlopend contract.

Koole Terminals heeft terminals in Zaandam, Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, het Verenigd Koninkrijk en Polen, met een totale capaciteit van twee miljoen kubieke meter. Tot de vloeibare bulk die er in opslag worden genomen, behoren behalve benzine en diesel ook biobrandstoffen, eetbare oliën en vetten, minerale olieproducten en chemicaliën.