Deze partij werd al eerder, op maandag 30 maart, onderschept in de haven van Rotterdam. De arrestaties werden vorige week verricht, meldde het Openbaar Ministerie donderdag.

De cocaïne zat verstopt tussen flessen limonadesiroop. Die zaten in een container afkomstig uit Suriname. De douane ontdekte de harddrugs bij een controle. De cocaïne heeft een waarde van zeker 6 miljoen euro.

De coke werd uit de dozen met limonade gehaald en vernietigd. Op 2 april werd de rest van de lading opgehaald en naar een loods in Zoetermeer getransporteerd. Daar greep het arrestatieteam in en hield het één van de verdachten aan. Later werd de tweede in Leiden opgepakt.

De verdachten zijn 69 en 70 jaar oud en komen uit Leiden en Rotterdam. De onderzoeksrechter heeft hun voorarrest inmiddels verlengd. Het onderzoek naar de cocaïnesmokkel is nog steeds bezig.