Na het mislukte overleg tussen RWG en de vakbonden, stellen de bonden RWG een ultimatum dat op 4 maart afloopt. ‘Harde acties zijn onvermijdelijk geworden.’


Gister, 26 februari, voerde RWG, in aanwezigheid van een afgevaardigde van werkgeversvereniging AWVN, overleg met FNV-havens en CNV Vakmensen over de cao-problematiek voor het RWG-personeel. Dit overleg is na ongeveer 20 minuten mislukt. In een verklaring vatten de bonden de problematiek kernachtig samen: ‘er komen boten met containers en die moeten door havenwerkers behandeld worden. Dat noemen wij havenwerk en daar hoort een cao bij.’

Concreet bestond er onenigheid over de functies die onder een eventuele cao zouden gaan vallen. De bonden zullen aanstaande dinsdag overleg voeren met andere Europese havenvakbonden. Woensdagavond zal het Aciecomité van FNV Havens en CNV Vakmensen bij elkaar komen.

Verder kondigen de bonden aan de stakingskassen open te zetten en zich voor te bereiden op het voeren van acties.