De nieuwe kantoren staan in Casablanca en Nairobi en bieden zowel zee- en luchtvrachtexpeditie aan als logistiek in bredere zin. In Marokko gaat de Zwitserse expediteur zich vooral richten op sleutelindustrieën als de energiesector, de auto-industrie, lucht- en ruimtevaart en lichamelijke verzorging.

Marokko heeft talrijke windparken op het land en investeert ook in de winning van zonne- en waterkrachtenergie. Het land ontwikkelt zich volgens Panalpina tot toegangspoort naar Mauretanië, Mali, Bukina Faso en Niger.

Kenia krijgt meer en meer een soortgelijke functie in oostelijk Afrika, met landen als Uganda en Ruanda. Hier richt Panalpina zich met name op de olie- en gaswinning, telecommunicatie, producenten van verse producten, zoals groente, de chemische en de lichamelijke verzorgingssector.