De Kaiserschleuse in Bremerhaven is voorlopig niet in gebruik wegens ernstige defecten in de rails waarover de sluisdeur rijdt. Een voorlopige oplossing bleek technisch onmogelijk.


Het mankement aan de geleiding van de sluisdeur werd in oktober al ontdekt. De rails waarover de deur over de bodem van de sluiskolk rolt vertoonde bij een inspectie ernstige vervormingen. In Bremerhaven kan nu alleen de noordersluis worden gebruikt.

Steeds meer infrastructuur in Noord-Duitsland laat het afweten. De sluizen in het Noord-Oostzeekanaal zijn dringend aan vervanging toe. Datzelfde geldt voor de Rader Hochbrücke, over dat kanaal. De regio Hamburg kreeg er vijf dagen geleden een probleem bij toen een duwboot in aanvaring kwam met de Süderelbbrücke. Die is nu in zuidelijke richting gesloten voor vrachtauto’s van 7,5 ton en zwaarder.

Als gevolg daarvan is het verkeer over de A1 in de richting van Bremen tussen Hamburg-Stillhorn en Harburg gestremd. Geadviseerd wordt om te rijden over de A21.