PB Towage is volgens Boskalis de op één na grootste speler op de Australische markt, met activiteiten langs de oostkust van Melbourne in het zuiden tot aan het Cape York-schiereiland in het noorden. Marktleider in Australië is overigens Adsteam, dat tot de Svitzer-groep behoort. Die afkorting staat voor de Adelaide Steamship Company.

De combinatie gaat havensleep-, terminal- en FPSO-gerelateerde diensten uitvoeren met een vloot van in totaal 29 schepen. Daarvan zijn er 17 afkomstig van PB Towage en twaalf van Smit Lamnalco. Alle activiteiten van PB Towage buiten Australië blijven overigens buiten de overname.

Smit Lamnalco is weer een joint venture van Smit en het Saoedische Lamnalco, waarin Boskalis na de overname van Smit alle terminaldiensten heeft ondergebracht. Boskalis zegt dat de overname voort vloeit uit de strategie van om ‘de positie op de markt voor sleepdiensten te ontwikkelen via partnerships en te groeien door middel van regionale consolidatiemogelijkheden.