Maersk Broker, de cargadoor van A.P. Møller-Mærsk, is op zoek naar een fusiepartner. Dat zegt Anders Hald, CEO van Maersk Broker, tegen het maritieme nieuwsmedium Shippingwatch.


Maersk Broker zou hiermee de trend volgen in de scheepsmakelaardij, waar een hevige consolidatieslag gaande is. Deze week maakte de Britse cargadoor Clarksons bekend dat het bedrijf zijn Noorse branchegenoot Platou overneemt. Eerder bundelden ACM en Breamer hun krachten. Icap en Howe Robinson besnuffelen elkaar op dit moment openlijk om zo tot een ideale samenwerking te komen.

‘Wij bekijken de mogelijkheden en we hebben gekeken naar potentiële fusies in het verleden’, zegt Maersk Broker-baas Hald. ‘De uitdaging van een fusie is een goede chemie tussen de mensen. De toekomstige fusiepartner moet een partij zijn waarvan klanten kunnen profiteren en waardoor de totale dekking verbetert.’

De rol van de cargadoor is veranderd van een pure bemiddelaar tussen twee partijen in een consultant die ook onderzoek doet voor zijn klanten, aldus Hald. Bij de zoektocht naar een fusiepartner moet volgens de topman van Maersk Broker ook rekening worden gehouden met die nieuwe rol.