De neven Rob en Eric Wagenborg zijn de hoogst genoteerde transportondernemers in de Quote 500 van dit jaar. Hun vermogen wordt door de zakenglossy geschat op 425 miljoen euro.

Doordat Quote dit jaar een aparte lijst heeft voor rijke Nederlanders die in het buitenland wonen, stijgen Rob en Eric binnen de reguliere lijst van de 52e naar de 36e plaats. Scheepvaart- en transportbedrijf Wagenborg, met onderdelen als Wagenborg Nedlift, boekte in 2012 een relatief bescheiden verlies van 15 miljoen euro, na een veel groter verlies in 2011. De investeringen van de afgelopen jaren moeten weer voor zwarte cijfers zorgen, maar sowieso zitten de broers er warmpjes bij.

Raben Groep

Op de tweede plek binnen de branche vinden we twee broers, Marco en Ewald Raben van de Raben Groep. Quote houdt hun vermogen ‘stationair’ op 200 miljoen. Daarmee staan ze nu op de 83e plaats. Vorig jaar boekte het bedrijf een winst van 14,5 miljoen euro, een knappe prestatie in de veelgeplaagde sector.

Ook op de derde plaats in de branche vinden we twee broers: Dolf en Jan Peter Peterson. Deze havenbarons komen als zij al hun centen bij elkaar optellen op zo’n 160 miljoen euro. Afgezet tegen alle overige Nederlanders nemen ze daarmee de 114e plaats in.

In het komende nummer van Nieuwsblad Transport staat een groot artikel over de vermogende transportondernemers.