Het laatste stuk vaart het schip achteruit, zodat het met de achterkant naar de Erasmusbrug komt te liggen. Het schip zal zaterdag de hele dag aan de kade liggen. Het vertrekt zondag de tiende weer naar zee.

De halfafzinkbare ‘Dockwise Vanguard’ kan booreilanden en schepen vervoeren. De onder de Curaçaose vlag varende ‘Vanguard’ is met een hefvermogen van 110.000 ton, een lengte van 270 meter en 70 meter breedte met afstand de grootste in zijn soort. Het opvallendste kenmerk van de Vanguard is het ontbreken van een brug over de volle breedte van het schip. De smalle brug is geplaatst aan de stuurboordzijde, waardoor lading ook over de boeg kan steken. Het schip kan hierdoor langere lading meenemen dan traditionele zware lading schepen.

In Nieuwsblad Transport van volgende week meer over de ‘Dockwise Vanguard’.