Uiteindelijk zou de Chinese werf achttien eeheden van de A-klasse bouwen, waarna Wagenborg de opdracht gaf om ook nog enkele exemplaren van een verlengde versie te bouwen. Deze 21.350 dwt grote schepen van de T-klasse (1.221 teu) werden ook uitgerust met een vierde scheepskraan.

Met de ‘Trinityborg’ (foto) heeft Wagenborg deze maand het vierde en laatste schip van de T-klasse in dienst genomen. De nieuwbouw ging voor de maidentrip project cargo laden in onder andere Lianyungang met bestemming Baie Comeau en Florida.

Bij de werf Ferus Smit GmbH in Leer staat voor 18 december de tewaterlating van de nieuwbouw ‘Reggeborg’ gepland. Dit 170 meter lange schip van 23.000 dwt dat in februari in de vaart zal komen, wordt samen met de eerder dit jaar opgeleverde ‘Reestborg’ het grootste schip uit de vloot van Wagenborg.