Expediteurs en cargadoors hebben afspraken gemaakt over het doen van betalingen.

Met de gedragsregels willen expediteursvereniging Fenex en de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC) ‘de procedures in de haven verder optimaliseren en de samenwerking binnen de logistieke keten verbeteren’.


Volgens Fenex en VRC ‘komt het regelmatig voor dat er zich problemen of misverstanden rondom het facturatieproces voordoen’.

‘Dit kost zowel expediteurs als cargadoors veel tijd. VRC en Fenex hebben, in samenspraak met hun leden, daarom een facturatieprotocol afgesloten om dit soort ongewenste processen te voorkomen en eventueel vlot te trekken’.

Het facturatieprotocol werd onlangs ondertekend door voorzitter Albert Thissen en Ron Neele, vice-voorzitter van de Fenex en en voorzitter van de Raad voor Zeehavenlogistiek van die vereniging.