Het vergaan van het 8.110 teu grote containerschip ‘MOL Comfort’ zal de verzekeraars tussen de 300 en 400 miljoen dollar kosten. Die schatting werd gemaakt door de krant Insurance Day.

De nieuwe schatting is hoger dan sommige vorige. Normaal gezien wordt aangenomen dat de gemiddelde waarde van de inhoud van een container rond de 50.000 dollar schommelt, maar de ‘MOL Comfort’ had ook containers bij met lading die voor bijna een miljoen dollar verzekerd was.


Toen de ‘MOL Comfort’ in juni voor de kust van Jemen in twee is gebroken, had het schip 4.382 containers aan boord en was het op weg van Japan, Hongkong, Vietnam en Singapore naar Noord-Europa.

Tussen het Verre Oosten en Europa wordt veel elektronica en textiel vervoerd, waarvan de waarde veel hoger is dan die van gemiddelde lading.

De romp en de machines van het schip waren door de Japanse rederij MOL voor een bedrag van 66 miljoen dollar verzekerd in eigen land, maar er was ook een bijkomende verzekering van 17 miljoen dollar gesloten in Londen.

Volgens Insurance Day belanden de meeste claims bij Japanse verzekeraars.

Al onze berichtgeving over de ‘MOL Comfort’ vindt u hier.