Dimension Data levert voor de geautomatiseerde containerterminal twee dubbel uitgevoerde datacenters, de netwerkinfrastructuur, een gestandaardiseerde communicatie- en desktopstructuur en de informatiebeveiliging van het geheel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technologie van onder meer Cisco, EMC en VMware.

De IT-communicatie op de RWG-terminal gaat volgens Dimension Data via een IP-netwerk en de datacenters. De gegevens variëren van biometrische scans van chauffeurs bij de poort tot en met containerinformatie. ‘De systemen moeten gegarandeerd 24 uur per dag zeven dagen per week vlekkeloos draaien’, aldus directeur Jan Willem Dees van Dimension Data.

Dimension Data is lid van de NTT Group. Die afkorting staat voor Nippon Telegraph and Telephone, één van ’s werelds grootste telecombedrijven. De Japanse groep heeft wereldwijd ruim 220.000 werknemers in dienst.