De Zuid-Koreaanse scheepswerf Daewoo heeft een order van een Aziatische opdrachtgever ontvangen voor de bouw van drie schepen van 18.400 teu. Het trio zal na de oplevering in 2015 voor MSC gaan varen.

Daewoo haalde in juli al een bestelling binnen van Hong Kong Asset Management voor drie schepen van 18.000 teu die eveneens voor de vloot van de Zwitserse rederij MSC bestemd zijn. Deze schepen komen in maart, mei en juli 2015 in de vaart. De drie extra schepen komen in de tweede helft van dat jaar in dienst.


Hoewel Daewoo de identiteit van de nieuwe opdrachtgever niet wil vrijgeven, wordt aangenomen dat deze bestelling door de Chinese Bank of Communications werd geplaatst. Die bank zit ook al achter een order voor zes eenheden van 9.400 teu voor MSC, die bij Chinese werven in aanbouw zijn.

Er werden in de maand augustus in totaal maar liefst 21 containerschepen met een capaciteit van meer dan 14.000 teu besteld. Seaspan lichtte een optie op een reeks eenheden van 14.000 teu die voor Yang Ming bestemd zijn en CSSC Shipping bestelde in China drie eenheden van 16.872 teu die aan CMA CGM verhuurd zullen worden.