Twee zusterschepen van de gezonken ‘MOL Comfort’, de ‘MOL Courage’ en de ‘MOL Celebration’, kunnen komende maand weer in gebruik worden genomen.

De ‘MOL Courage’ (op de foto in gelukkiger tijden voor MOL) wordt op 13 augustus in Singapore weer ingepast in Loop 1 van de G6 Alliance, de ‘MOL Celebration’ komt in dezelfde loop op 23 augustus in Vung Tau, zo heeft de Japanse rederij MOL gezegd tegen Lloyd’s List.


MOL nam de in totaal zes zusterschepen van de ‘Comfort’ uit de vaart om de scheepsromp van de vaartuigen te versterken. Volgens de rederij zijn de schepen na de operatie, die twee maanden per vaartuig in beslag neemt, twee keer zo sterk als de internationale regelgeving voorschrijft.

Wanneer de zusters ‘MOL Charisma’ en ‘MOL Creation’, die ook al uit de vaart werden genomen, weer kunnen gaan varen, is nog onbekend. De ‘MOL Competence’ wordt aankomende week uit Loop 1 gehaald om naar de scheepswerf te gaan. De ‘MOL Commitment’ komt, zodra er ook voor dat schip een werf beschikbaar is, als laatste aan de beurt.

Alle berichtgeving over de ‘MOL Comfort’ vindt u hier.