De ‘MSC Flaminia’ kwam twee maanden geleden in Wilhemshaven aan, na wekenlang op zee rondgedobberd te hebben na de explosies en zware brand die het schip, dat onderweg was van Charleston naar Antwerpen, teisterden. Het schip ligt sindsdien aan de kaai van de gloednieuwe Jade Weser Port-containerterminal.

Intussen zijn al 975 van de 2.876 containers aan boord aan land gebracht. Daarvan zijn al 814 containers, waaronder 46 kisten met gevaargoed, gereinigd en klaar voor natransport. De overige 161 containers waren zo zwaar beschadigd dat ze meteen behandeld werden.

Daarbij zijn maatregelen in acht genomen om elke contaminatie van de terminal te voorkomen. De containers die zich nu nog aan boord bevinden, kunnen op een ‘normale manier’ worden gelost en behandeld, zegt het Havariekommando nog.

Van alle containers aan boord van de ‘Flaminia’ waren er 153 geladen met gevaargoed. Daarvan waren er 57 intact, 24 door hitte en rook aangetast en 72 zichtbaar beschadigd.