Dit jaar komt de Duitse export uit op 1139 miljard euro, een stijging van 12% in vergelijking met vorig jaar, denkt het BGA. Daarmee wordt het record uit het vorige topjaar, 2008, overtroffen. De import neemt 14% toe tot 919 miljard euro.

De organisatie is redelijk optimistisch over de wereldeconomie. Die zal ‘afzwakken’, maar een ineenstorting van de Duitse uitvoer valt niet te verwachten. Er is een aanhoudend sterke vraag uit Azië, Latijns Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Oost-Europa.

De opkomende landen hebben volgens het BGA nauwelijks last van de financiële crisis in Europa en de matige gang van zaken in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Duitse exportproducten die het in de export naar die regio’s goed doen zijn onder meer voertuigen, chemicaliën, elektrotechnische producten en bouwstoffen.