CSAV zoekt een strategische partner voor de verlieslijdende containerlijnvaart en wil die splitsen van de haven-en sleepactiviteiten en de logistiek.

Dat heeft topman Oscar Hasbún van de rederij gezegd in een interview met de Chileense krant La Tercera.


Daarnaast gaat CSAV fors snijden in de capaciteit van de containervloot. Die krimpt met bijna de helft in vergelijking met mei 2011, toen de Chileense rederij ongeveer 170 schepen in de vloot had. Dat aantal is inmiddels teruggebracht tot 120. Topman Hasbún verwacht daardoor in 2012 30% minder volume te vervoeren.

Volgens Hasbún is er nog geen partner in zicht, maar is de beslissing genomen om er een te vinden. De zoektocht naar een strategische investeerder valt samen met een poging van CSAV om 1,2 miljard dollar aan kapitaal aan te trekken.