Na het wegvallen van de wintertoeslagen lijkt het vervoer naar het Baltische Zeegebied niet goedkoper te zullen worden. De feedermaatschappij Team Lines heeft zijn klanten al aangeschreven met de boodschap dat de tarieven verhoogd zullen moeten worden.

De aanpassing is volgens de Duitse rederij nodig omdat de chartertarieven fors gestegen zijn. Alleen al in het eerste kwartaal was er een stijging van 24%. Voor een containerschip van 1.100 teu moest eind maart volgens de Hamburg Shipbrokers Association 9.872 dollar per dag worden neergeteld. Dat is het dubbele van wat eind maart 2010 betaald werd.

Unifeeder en Team Lines proberen ook de stijging van de brandstofkosten aan hun klanten door te rekenen. De Deense feedermaatschappij verhoogde de bunkertoeslag begin deze maand naar 115 euro per teu. Bij Team Lines geldt sinds 21 maart een BAF van 95 euro per teu.