Hij wordt vervangen door Eric Born, de financieel directeur die veel ervaring heeft met het herstructureren van in moeilijkheden verkerende bedrijven.

De koers van het aandeel Wincanton op de Londense effectenbeurs is de afgelopen weken flink gedaald, nadat het bedrijf begin november tegenvallende resultaten moest melden. Vooral de prestaties in Duitsland blijven tegenvallen, terwijl de situatie in Frankrijk volgens Wincanton snel verslechtert. Dat maakt dit vijfde logistieke bedrijf van Europa een makkelijker prooi voor collega’s of anderen die een overnamebod willen wagen.

Wincanton zelf deelde net voor de Kerst mee dat het de winstgevendheid wil opvoeren door de overhead en operationele kosten verder terug te dringen. Of dat tot ontslagen onder de 28.000 werknemers zal leiden, is tot nu toe niet duidelijk. Analisten houden daar wel rekening mee. Het bedrijf benadrukt verder dat het ‘organisch’ wil groeien, met andere woorden: zelf heeft Wincanton voorlopig geen overnames in gedachten.