Deze laatste gaat dus maar liefst 2 mrd USD moeten ophoesten om EGL, één van de grootste Amerikaanse expeditie- en logistiekgroepen, in handen te krijgen.

Crane, de voornaamste aandeelhouder van EGL, had in december jl. aangekondigd dat hij de totale controle wou verwerven over zijn beursgenoteerde groep. Hij bood oorspronkelijk 36 USD per aandeel. De beurswaarde bedroeg toen 29,78 USD. De aandeelhouders van EGL krijgen dus een premie van 60% per aandeel, rekening houdend met deze koers.

Als Apollo Management beslist om Ceva Logistics te fusioneren met EGL dan zal er een transport- en logistiekgroep ontstaan die een jaarlijkse omzet zal realiseren van 5,9 mrd EUR (3,5 mrd door Ceva en 2,4 mrd door EGL).

Volgens bepaalde geruchten die niet door Apollo bevestigd werden, zou de private equity Ceva Logistics nog voor het einde van het jaar naar de beurs willen brengen. (zie DL van 29/05/07)