John stalde de inhoud van twee boodschappentassen op de aanrecht uit. Hij had zelfs verse truffels weten te bemachtigen, een doosje kwarteleitjes en een hoeveelheid groente en fruit die ze met z’n vijven nooit op zouden kunnen.

Ze gingen samen koken. ‘Heeft Boris de koningin nu echt bedrogen, toen hij op Buckingham de schorsing van het Lagerhuis bepleitte’, wilde Sally weten. ‘You bet he did’, antwoordde John. ‘Maar the old Lady wist dat natuurlijk ook wel. Lillibeth is niet gek of zo. Ze mag alleen niet weigeren bij het kruisje te tekenen, want dan hebben we een constitutionele crisis.’ Sally maakte een wortel schoon. ‘Had ze moeten doen’, zei ze activistisch.

Het gezin viel op het eten aan. Er waren prachtige omeletten bereid met het schaafsel van de truffels. Er was een voortreffelijke groentesoep gemaakt en er was een begeleiding van stokbrood, niet van de afbaksupermarkt. John hernam het woord. ‘Eet ervan. Komt het tot een ‘hard Brexit’, dan gaan we dit missen. Althans volgens de Operation Yellowhammer, waarvan de gegevens nu dan toch door de regering zijn vrijgegeven.’

Alle schalen waren leeg. De uittredende kamervoorzitter bracht koffie binnen. ‘Weet je’, zei hij, weer aan de tafel plaatsnemend. ‘Ik heb het zelf misschien niet goed aangepakt. Ik heb mijn best gedaan om een harde Brexit te voorkomen. Het is me helaas onmogelijk gebleken de onredelijke figuren in de regering tot ratio te brengen. Theresa May was een stijfkopje, maar eigenlijk wel aardig. De tegenwoordige bewoner van Number 10 is een narcistische idioot, die gelukkig over een maand of zo van het tapijt verdwijnt.’

‘Well, glad you’re humming again. Dat geneurie heb ik de laatste jaren gemist’, zei Sally. De kinderen vonden dat ook. ‘Je lijkt haast bevrijd.’ Er viel een stilte. ‘Maar hoe gaat dit verder’, vroeg Sally. De man haalde zijn schouders op. ‘Ik kan nog een paar keer ‘order, order’ roepen. Het Lagerhuis nu eindelijk tot compromissen zien te krijgen. Maar enige macht heb ik eigenlijk niet. Evenmin als de Queen.’ Hij aarzelde. ‘Unfortunately’, zei hij.