NVWA vreest lange wachtrij bij no-deal brexit

registratie

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) roept ondernemers op zich tijdig aan te melden bij haar administratieve systemen vanwege de brexit. De voedselwaakhond vreest een lange wachtrij als veel bedrijven zich vanwege een no-dealbrexit pas op het laatste moment aanmelden.

Als de Britten de Europese Unie op 29 maart zonder deal verlaten, gaat de levering of ontvangst van goederen volgens andere voorschriften dan momenteel het geval is. Zo moet een ondernemer die naar een land buiten de EU wil exporteren een geschikte keuring bezitten. Maar om deze aan te vragen moet hij bij meerdere digitale systemen aangemeld staan. Hiervoor moet een aanvraag worden ingediend bij de NVWA.

Verwerkingstijd

De normale verwerkingstijd om een ondernemer aan de digitale systemen aan te sluiten is twee weken, maar bij een no-dealbrexit kan dat veel langer duren. Ondernemers die zich het eerst bij de autoriteit melden, worden ook het eerst behandeld, aldus de NVWA.

Heeft u te maken met de Brexit? Kom dan ook naar de Sessie Brexit op 27 februari 2019 in Venlo en leer alles over de verschillende scenario’s.

Reageren
500 tekens over