Dat schrijft het Britse dagblad The Sunday Times zondag. De krant baseert zich op bronnen rond de regering van premier Theresa May. In het akkoord zouden ook details staan over een handelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie. Dat akkoord zou vergelijkbaar zijn met het Ceta-handelsakkoord dat de EU en Canada vorig jaar afsloten.

Uitstapclausule

De overeenkomst zal een uitstapclausule bevatten, waardoor May kan proberen sceptische brexiteers binnen haar Conservative Party voor zich te winnen. De voorbereidingen voor een definitieve overeenkomst zijn ‘veel verder gevorderd dan eerder onthuld’, aldus de krant.

Een woordvoerder de Britse premier doet het bericht af als ‘speculatie’. Volgens hem zijn de onderhandelingen nog gaande. Wel werd bekend dat het Britse kabinet komende dinsdag bijeen komt voor overleg over het plan. Op vrijdag hoopt May voldoende vooruitgang te hebben geboekt om de EU ervan te overtuigen om een speciale brexit-top tussen de partijen te organiseren.