Donderdag wordt het eerste advies gepubliceerd door minister van Financiën Dominic Raab. Dat meldt de BBC. ‘Een afspraak met de EU heeft nog steeds onze prioriteit’, aldus een regeringswoordvoerder. ‘Maar we moeten overal op voorbereid zijn.’

Een van de redenen dat de Britse overheid met adviezen komt, is dat er veel verhalen rondgaan over wat een brexit zonder afspraak betekent voor de Britten. ‘We willen laten zien dat er niet veel waar is van al die spookverhalen’, verduidelijkt Raab.

Raab laat ook aan de Britse omroep weten dat de regering in sommige gevallen hoe dan ook actie onderneemt om de eigen inwoners te helpen. De woordvoerder van oppositiepartij Labour laat weten dat er een verdrag tussen Groot-Brittannië en de EU moet komen. ‘Als er geen brexit-deal komt, heeft de regering enorm gefaald.’