Vanaf volgend jaar worden daar de componenten voor het offshore windpark daar verzameld en vervolgens naar de bouwlocatie vervoerd. Het gaat om 140 windturbines van elf megawatt, die worden geïnstalleerd door het schip ‘Pacific Osprey’ van Swire Blue Ocean. Hollandse Kust Zuid moet begin 2023 operationeel zijn.

20 hectare

De windturbineleverancier is daarmee na het Belgische Deme de tweede klant die gebruik gaat maken van de twintig hectare grote locatie, die Sif daarvoor vorig jaar van Havenbedrijf Rotterdam huurde. Die grenst aan de 45 hectare grote hoofdlocatie van Sif, die daar funderingspalen voor windmolens maakt.

Deme gebruikt de Sif-locatie als verzamelplek voor de windturbines, die in de windparken Borssele 1 + 2 worden geïnstalleerd. Dat project loopt het eind van het jaar, zodat die volgend jaar vrijkomt voor Siemens Gamesa.